Leuke wetenschapsexperimenten voor de jonge onderzoeker

Elektriciteit kun je niet zien, maar je kunt het wel op een andere manier ervaren.

Benodigdheden:
– stopcontact
– takje
– roerstaafje
– schroevendraaier

Zorg eerst dat je ouders uit de kamer zijn. Die hebben misschien geen begrip voor een echte wetenschapper als jij en zullen je spannende onderzoek verstoren met typische uitspraken voor een wetenschapsanalfabeet als: “Niet doen, dat is gevaarlijk.” of “Wat de fuck doe je, Michael? Michael! MICHAEL! O mijn god, Michael, wat heb je gedaan?”.

Zijn ze weg? Steek dan het takje in het stopcontact. Als het goed is, gebeurt er niets. Niets zichtbaars in ieder geval. De elektronen (daar is elektriciteit van gemaakt) kunnen niet door het hout heenkomen. We zeggen dan: “het geleidt geen stroom”. Probeer nu het roerstaafje. Geleidt het? Nee, dat klopt, want het is plastic. Probeer als laatste de schroevendraaier. Gebeurt er nog niets? Heb je het plastic handvat soms vast? Dat geleidt niet, weet je nog? Probeer eens met je andere hand de metalen voorkant aan te raken.

Wat gebeurt er? Beschrijf hieronder wat je voelt:

——————————————————
——————————————————
——————————————————


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/dorevanmontfoort/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/dorevanmontfoort/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/dorevanmo...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/dorevanmontfoort/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52